We’re going to Brazil…

Bismillahirrahmanirrahim. Assalammualaikum wbrkth.

Image may contain: 6 people, including Azwani Masuwai, people smiling
5 of us...with 15 bags...in 24 hours
Sangkut jap 15 minit kat imigresen Rio
Semua bag lps kastam...fuhhhhhhh😉
Alhamdulillah we made it☺️
Seb jari luka bile dh smpi😅

Note: At Galeao Tom Jobim International Airport

This sharing is more for personal memory. Sebagai simpanan kenangan, pengalaman kami sekeluarga sepanjang hidup di perantauan. Lama dah plan nak buat ni, tapi asyik tertangguh je. Alhamdulillah now is the best time to do it. Moga ada manfaatnya.

Mana sangka kan nak duduk jauh kat Brazil ni. Tapi begitulah perancangan Allah. Suami atau panggilannya 'Abah' dari kami sekeluarga, telah dikehendaki meneruskan tugasannya di Rio.

Abah fly ke Rio selepas seminggu beraya pada tahun 2017 (mujur sempat beraya walaupun sekejap). Selepas 3 bulan di sana, Abah balik untuk renew visa perjalanannya dan terbang semula ke Rio meninggalkan kami berlima di Malaysia and...he is alone there...huhu.

Finally we decided, tak boleh camni. 3 bulan ok lagi...kalau 2 tahun berjauhan...and our distance is too far from each other. Setelah selesai segala urusan di Malaysia, kami berlima akhirnya menyusul ke Rio pada hujung November 2017. Right after cuti sekolah bermula dan di sinilah bermulanya episod kehidupan kami sebagai perantau.

Banyak yang nak dikongsikan sebenarnya. Kita share sikit-sikitlah ye. Sememangnya bukan semuanya indah di perantauan ni. Banyak juga cabarannya. But there is no turning back. Just enjoy the moment. We take it as a challenge. We can do it...inshaAllah.

Finally we're together. Alhamdulillah
Note: Picture captured at Praia da Barra in front of our condo in Barra da Tijuca, Rio.

next post...our preparation to go to Brazil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *